سرویس سیاست مشرق _ طبیعتا هیچکس با جنگ موافق نیست و آنرا تأیید نمیکند. اما باید دانست که سرنوشت ملتها و حکومتها امری ناگهانی نیست و فیالمجلس تعیین نمیشود. بلکه این سرنوشت در ریشههای جامعه، در جریانات تاریخی و در گستره رفتارهای یک ملت شکل میگیرد.
درباره جنگ روسیه با اوکراین نیز اوضاع به همین منوال است و چیزی خارج از قاعده پیش گفته مشاهده نمیشود.
اوکراینیها خاصّه در حین و بعد از انقلاب یورومیدان در سال ۲۰۱۴ نه تنها با روسها رفتار خوبی نداشتهاند بلکه با راهبردی آمریکا؛ ملاحظات امنیتی روسیه بعنوان یک کشور هژمون را هم رعایت نکردهاند.
پدیدهای که از ۲۰۱۴ به این سو هر روز و هر روز بر عمق کینه و نفرت دو طرف افزوده است و البته این مقامات کییِف بودهاند در قبال این نفرتپراکنی؛ کرختی اتخاذ کرده و امیدوار به کمکهای آمریکا و ناتو و عضویت در اتحادیه اروپا بودهاند.
از طرفی بدیهیست که یک کشور هژمون نیز نمیتواند ملاحظات امنیتی خود را در هیچ کجای از جهان نادیده بگیرد. همانطور که ایران اسلامی هم بعنوان یک کشور هژمون، درباره تحولات امنیتی در کردستان عراق حساس است و در مواردی دست به عملیات نظامی هم در این قضیه زده است.
البته مجددا تأکید میشود که جنگ تلخ است و در هر لحظهای باید برای توقف آن تلاش کرد اما ملاحظات کلانی که تضمینکننده امنیت جمعی مردم و کشور هستند و بر امروز و آینده تأثیر میگذارند؛ از جنگ مهمترند.
با این مقدمه میتوان راحتتر راجع به بلیّهای که اوکراینیها به آن گرفتار شدهاند سخن گفت...
همانطور که اشاره کردیم رخدادهای پیرامون یک کشور جدا از رفتارهای ملت آن کشور نیستند.
در واقع حتی اگر بحث سنتهای الهی را هم در نظر نگیریم؛ اما تجربه تاریخ به راحتی اثبات میکند که چطور مثلا اسپانیا پس از ظلم به مسیحیان به مسلمانان و پاکسازی قومیتی در بلاد اندلس طی سدههای گذشته؛ دیگر هرگز نتوانست روی یک کشور متحد را ببیند و همچنان از تفرقه و دوقطبی رنج میبرد.
در بحث اوکراین هم نگاهی به رفتارهای عجیب اوکراینیها در حق روستبارها در جریان انقلاب ۲۰۱۴ مایه عبرت است و بلایای امروز کشور اوکراین را بهتر توضیح میدهد.
این اوکراینیهای طرفدار انقلاب یورومیدان بودند که در آن روزها یک زن حامله و همسرش را به جرم روسگرایی، سرخوشانه به دار آویختند و از این شکنجه فیلم گرفتند. [۱]
رخدادی به شدت تکاندهنده که البته صدایی را در جامعه جهانی موجب نشد. (این فیلم که حاوی صحنههای خشونتآمیز است را اینجا ببینید)
تصویری از به دار آویختن زن حامله و همسرش توسط حامیان دولت اوکراین
جالب ایجاست که این رخداد حتی اصلاحطلبان ایرانی را نیز بر سر عقل نیاورد که مدعی آزادیخواه بودن انقلاب اوکراین بودند!
و البته این تمام ماجرا نبود.
خبر رسمی دیگری در آن روزها منتشر شد که حکایت از آتش زدن اسرا به دست نیروهای انقلابی اوکراین داشت. [۲]
در روزهای انقلاب اوکراین حتی این خبر نیز در هیاهوی تأکید اصلاحطلبان بر آزادیخواه بودن کودتای اوکراین دیده نشد که انقلابیون اوکراینی یک ساختمان بزرگ در اودسا که هواداران روسیه در آن تجمع کرده بودند را آتش زدند و دستکم ۳۰ نفر را زنده زنده در آتش سوزاندند. [۳]
به آتش کشیدن مرکز تجمع هواداران روسیه در اودسا توسط انقلابیون اوکراینی
البته داغ بودن بازار شکنجه در اوکراین فقط منوط به روزهای انقلاب آمریکایی یورومیدان به این سو نیست.
به تازگی و در اثنای جنگ اوکراین نیز ویدئویی در توییتر منتشر شده است که نشان میدهد اوکراینیها برخی افراد را که ادعا شده "غارتگران روس" هستند را به درخت بسته و مشغول شکنجه آنها هستند!
اخبار متواتری نیز مبنی بر شکنجه اسیران روسی از سوی اوکراینیها وجود دارد. [۴]
این رخدادها که جملگی نشان از یک علاقه جمعی به شکنجه و شکنجهگری است به وضوح هرچه تمامتر نشان میدهد که چرا حکومت فعلی در کییِف یک حکومت سست و بیتدبیر است که مردم اوکراین نیز هیچ تمایلی برای دفاع از او ندارند...
***
1_https://www.tasnimnews.com/fa/news/1394/03/04/750045
2_https://www.tasnimnews.com/fa/news/1394/03/04/750045
3_https://www.yjc.news/00KIlJ
4_mshrgh.ir/1346754